Online tools

Home >> Ict Tools >> Online tools

VRT downloader

Online video's bekijken kan enkel als er een goede internetverbinding aanwezig is in je klaslokaal. Indien dat niet het geval is, kan je filmpjes downloaden en ze lokaal opslaan (op je USB-stick bijvoorbeeld). Dit is niet altijd evident. Zo hebben leerkrachten vaak moeite om filmpjes van deredactie.be, sporza.be en cobra.be te downloaden.

Oplossing voor dit probleem is de website VRT downloader. Met behulp van de permalink (staat altijd bij de video), kan je de gewenste video downloaden van de VRT website.

Je krijgt een bestand met de extensie .flv. Deze mediabestanden kan je o.a. met het gratis programma VLC media player afspelen.

Opgelet: hou rekening met de auteursrechten. De downloads mogen enkel voor educatieve doeleinden binnen de klasomgeving gebruikt worden!

Wordle

wordle

Wordle is een tool voor het genereren van "woordwolken" vertrekkende vanuit een bron die jij kiest. Woorden die vaak voorkomen in de brontekst zullen groter weergegeven worden. Wolken kunnen in verschillende lettertypen, kleurenschema's, ... geplaatst worden. De beelden die je via Wordle genereert, kun je gebruiken zoals jij dat wilt. Je kunt ze opslaan of via de Wordle gallery delen.

Je kunt een Wordle o.a. gebruiken binnen een presentatie om een overzicht te geven van de kernwoorden binnen jouw voorstelling.

Zamzar

Met Zamzar kun je online bestanden omzetten. Via de website kun je bestanden vanop jouw computer omzetten of online inhoud omzetten. Zo kun je o.a. YouTube filmpjes omzetten.

Het omzetten gebeurt in 4 stappen:

  1. Kies een bestand vanop jouw computer (Convert Files) of een link naar een online filmpje (Download Videos).
  2. Bepaal naar welk formaat je het item wil omzetten.
  3. Geef jouw e-mailadres op.
  4. Klik op "Convert".
Subscribe to RSS - Online tools