Playful Science 13

Inhoud

Algemeenheden Playful science is een experimentenfestival dat jaarlijks door Science on Stage belgium wordt georganiseerd, alternerend in de drie regio's van het land. De presentatie op het festival gebeurt in de twee landstalen, soms in het Engels. Het heeft als doel eenvoudige experimenten voor te stellen, die gemakkelijk door de leerkrachten uit te voeren zijn en direct in de klassen te gebruiken.

Playful Science verloopt als volgt:

  • Meerdere podiumvoorstellingen, van ongeveer 30 minuten, in fysica, chemie of biologie in aanwezigheid van alle deelnemers. Een korte samenvatting in de andere taal is voorzien.
  • Een experimentenwedstrijd. De presentator voert een aantal experimenten uit en vraagt de te verwachten resultaten aan de deelnemers. De deelnemers worden uitgenodigd hun antwoorden op papier te zetten. De beste tien antwoorden krijgen een prijs.
  • Gedurende drie uur, tijdens de middagpauze, is er een experimentenfair. De deelnemers kunnen op eigen tempo van stand naar stand lopen, waar sommige personen hen tonen hoe ze de experimenten, gemaakt met eenvoudig materiaal, kunnen uitvoeren en gebruiken.
  • Een uitgebreide wetenschappelijke show van ongeveer 45 minuten op het einde.
  • Op het einde van de dag, krijgt iedere deelnemer, een experimentenkit met klein materiaal en een handleiding mee naar huis.
Start
Einde
Prijs?
€ 20
Waar?
VUB, gebouw Q, Mandela zaal - Pleinlaan, 2 - 1050 - Brussel
Land
België
Organisator
Science on Stage Belgium