Hedendaags bewegingsonderwijs, in élke les een bobbelbaan!

Inhoud

In het hedendaags bewegingsonderwijs staan belangrijke principes centraal die aansluiten bij zowel aanvaarde theorieën (oefening baart kunst) als bij de nieuwste theorieën over motorisch leren, met name: 

  • foutloos leren
  • leren met externe focus
  • differentieel leren

Deze visie nemen we mee bij de uitwerking van onze lessen lichamelijke opvoeding in de basisschool. Hierbij staat het werken in 3 zones centraal waarbij in élke les de bobbelbaan een prominente plek inneemt. 

Een bobbelbaan is een zachte, zeer gevarieerde en intensieve hindernisbaan.
Kinderen kunnen zelf ontdekken en uitzoeken hoe ze hindernissen nemen of hoe verder geraken. Plezier is hierbij de motiverende factor en de kinderen kunnen dus presteren op hun eigen niveau

De leerkracht heeft een coachende rol, stimuleert de verkenningsdrang van de leerlingen en voorkomt risicovol gedrag. Je krijgt als leerkracht meer ruimte om te observeren en in te zetten op differentiatie zodanig dat àlle kinderen uitgedaagd worden, plezier beleven, succes ervaren en leren.

Tijdens deze dag brengen we je de basisprincipes bij en gaan we praktisch aan de slag. Uiteraard heb je de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Deze studiedag is een initiatief van de HoGent-vakgroep Pedagogiek en Didactiek.

Start
Einde
Prijs?
€ 80
Waar?
HoGent - Campus Schoonmeersen - Sint-Denijslaan 251 - 9000 Gent
Land
België
Organisator
HoGent