eQnet op zoek naar universele leermiddelen

Home >> Educatief >> eQnet op zoek naar universele leermiddelen

KlasCement is uitgekozen als portaalsite voor het Europese project eQnet. eQnet loopt nog tot september 2012 en het is zeker de moeite om er ook hier wat aandacht aan te besteden.

Sinds de komst van computers en het internet gebruiken Europese leerkrachten steeds vaker digitale leermiddelen in het kader van hun onderwijsactiviteiten. Het eQnet project stelt zich de vraag of leerkrachten leermiddelen kunnen gebruiken die afkomstig zijn uit een ander land?

Docenten uit 9 verschillende landen zijn bezig met het verzamelen van leermiddelen waarvan ze denken dat ze nuttig kunnen zijn voor leerkrachten die lesgeven in een ander land. De leermiddelen krijgen het label "travel well". Ze moeten m.a.w. universeel zijn voor alle leraren.

Op de projectsite worden bijdragen verzameld uit volgende landen: Oostenrijk, Portugal, Tsjechië, Italië, Zweden, Noorwegen, Slowakije, Litouwen en België (Vlaanderen). De bijdragen worden niet gemodereerd door KlasCement, maar maken allemaal deel uit van het onderzoek naar de Europese bruikbaarheid van leermiddelen. Op de website worden verschillende talen gebruikt. Alle infovelden worden automatisch vertaald naar het Engels door Google translate. Die vertaling is nog niet optimaal, maar ze helpt gebruikers wel om een idee te krijgen waarover de bijdrage gaat.

Iedereen kan gebruik maken van deze middelen binnen het onderwijs en iedereen kan ze beoordelen! Als je vindt dat de leermiddelen universeel zijn, kun je ook een reactie achterlaten.

www.unilearning.eu of www.klascement.net/eqnet
Projectcoördinator: peterb[at]klascement[dot]net

Categorie: 

Tags: 

Reactie toevoegen