Wink in het Nederlands

Home >> Downloads >> Algemeen >> Wink in het Nederlands

Een screencast is een digitale opname van het computerbeeldscherm door gebruik te maken van software die vastlegt wat er op het beeldscherm gebeurt. Vaak zijn deze screencasts voorzien van commentaar. Wie screencasts wil gebruiken in het onderwijs, kan vertrouwen op de gratis Wink screencast software van DebugMode. Het programma heeft minder mogelijkheden dan professionele screencastsoftware zoals Camtasia Studio, maar het is wel een goed freeware alternatief.

Wanneer je het programma Wink opstart, krijg je via het menu File >> Choose Language >> Dutch de mogelijkheid om de interface van het programma in het Nederlands te vertalen. Na het aanvinken van 'Dutch', vraagt Wink om het programma opnieuw op te starten. Als je dit doet, zul je merken dat Wink toch in het Engels blijft functioneren i.p.v. in het Nederlands. Tot op vandaag (14 augustus 2010) werd de Nederlandse vertaling van Wink nog niet toegevoegd aan de installatiebestanden.

Die installatiebestanden kunnen niet gewijzigd worden door gebruikers, maar Wink hebben we wel (zo goed mogelijk) vertaald in het Nederlands. Hieronder vind je de download en meer uitleg over hoe je Wink volledig in het Nederlands krijgt.

Opgelet: Wink 2.0 moet reeds geïnstalleerd zijn.
Download het programma via www.debugmode.com/wink/download.htm

Na de installatie kun je de Nederlandse taalbestanden zelf toevoegen:

 1. Download de taalbestanden: Wink NL (versie 1)
 2. Pak het bestand 'wink_nl_NL.zip' uit.
 3. Afhankelijk van het programma waarmee je de bestanden hebt uitgepakt, zul je één van volgende mappen zien staan: 'nl_NL' of 'Wink_nl_NL'.
 4. Zie je de map 'nl_NL' staan, knip dan deze volledige map.
  Als jij de 'Wink_nl_NL' map ziet staan, open de map dan en normaal gezien vind je daarin de map 'nl_NL'. Knip deze volledige map.
 5. Ga op zoek naar de installatiemap van DebugMode op jouw computer. Open de Wink map en vervolgens de Resources map. Standaard vind je deze map terug onder: C:\Program Files\DebugMode\Wink\Resources
 6. Plak de map 'nl_NL' hier.
 7. Open Wink en kies Nederlands via File >> Choose Language >> Dutch.
 8. Sluit Wink en open het programma vervolgens opnieuw.
 9. Wink zou nu een volledig Nederlandstalige interface moeten hebben.

Momenteel vind je hier de eerste versie van de vertalingen. Het kan gebeuren dat er na verloop van tijd een tweede versie komt met gereviseerde vertalingen.

De taalbestanden werden ook doorgezonden naar de webmaster van de Wink website. Hij liet me ondertussen weten dat de Nederlandse vertaling niet meer toegevoegd zal worden aan Wink 2.0. Er komt namelijk een nieuwe versie van Wink en het is de bedoeling om daar wel de Nederlandse vertaling in op te nemen. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe versie er komt. Tot zolang kun je de vertaalbestanden gebruiken die hierboven te vinden zijn om Wink in het Nederlands te krijgen.

Categorie: 

Tags: 

Reactie toevoegen